2014. május 31., szombat

A siker törvényei 2. - A vonzás törvénye



A 2. univerzális törvényünk, amit szeretnék átbeszélni veletek: A vonzás törvénye

Bizonyára hallottál már Rhonda Byrne: A titok című könyvéről. A Titok felfedi az Univerzum nagy titkát, amely a boldogsághoz vezet. Egy egyszerű dolgot, amit eddig is tudtál, és legbelül használtál is, de nem vettél róla tudomást. A siker egyik kulcsa lehet ennek a törvénynek az ismerete és alkalmazása.

Előfordult már Veled, hogy gondoltál valakire és az illető a következő pillanatban megjelent vagy felhívott telefonon? Vajon ez véletlen lenne? Volt már úgy, hogy nagyon vágytál valamilyen ajándékra és a szülinapodra megkaptad valakitől? Történt már olyan, hogy egy ideig foglalkoztatott egy kérdés, amire nem kaptál választ, aztán egyszercsak megvilágosodott, hogy minden jel, ami körülötted történt a kérdésre adott válasz egy-egy darabja volt, amit láncként fűztél egybe? Hirtelen összeállt a mozaik minden darabja. Vajon véletlenül?

Gondolom, mindenki átélt már hasonló helyzeteket. Miért ne használnánk ki ezt a törvényt tudatosan? Működik. Csak igazán mélyen kell akarnunk, beleélni magunkat, érzelmeket vinni bele és a hatás nem marad el. Nem történik mindig azonnal. Lehet, hogy észre sem vesszük, de az üzenetünk meghallgatásra talál. Én általában leírom a gondolataimat megerősítésképpen. Sokszor, évek múlva, ha visszaolvasom, tudatosul bennem, hogy minden úgy alakult, ahogy azt akkor elképzeltem és leírtam. 


Pár éve jelentős lépésre szántuk magunkat. Hátrahagyva a fővárosban kialakított életünket, a munkahelyünket, visszaköltöztünk a szülővárosunk közelébe, az ország egyik legszegényebb régiójába. Akkoriban sokat töprengtünk, hogy mi lenne a legjobb megoldás. Sokan még most is megkérdőjelezik a döntésünket. A legjobb döntés meghozása érdekében, minden gondolatomat leírtam, ami eszembe jutott. A napokban a kezembe került egy könyv, ami már akkoriban is megvolt. Belekukkantottam. A végén 3 szó volt beleírva. Olyan kulcsszavak, amikre vágytam teljes szívemből, legbelül. És igen! Minden teljesült! A hideg rázott ki, amikor ezzel szembesültem. Igen, valóban működik.


Hasonló a hasonlót vonza. Minden gondolatunkra válaszol. Mágnesként vonza magunkhoz annak lényegét, amit gondolunk, érzünk. Amire gondolunk, azt behívjuk az életünkbe. (Esther és Jerry Hicks)

Ha ez ennyire egyszerű, miért nem használjuk gyakrabban? A vonzás törvénye segítségével mindent elérhetünk, amit szeretnénk. Ha erős érzelem is vegyül bele, erősebben vonzuk magunkhoz. Ami pozitív hatást vált ki belőlünk, arra gondoljunk (pl. jólét, egészség, boldogság, karcsúság) és azt vonzzuk magunkhoz. Nagyon figyeljünk arra, hogy a negatív dolgokat is bevonzhatjuk. Ilyen is történt már velünk, nem igaz? Éreztük már azt, hogy "Ez nem igaz, ma semmi sem sikerül!" - és így is lett. Meg is erősítettük magunkban, hogy ma NE is sikerüljön semmi. A legegyszerűbb, amit tehetünk, hogy a negatív gondolatainkat pozitív töltettel töltjük meg. "Ma minden sikerülni fog!" - és úgy is lesz!


Ha már ismered ezt a törvényt, próbáld naponta alkalmazni, ha még nem találkoztál vele, próbáld ki. Megéri! Jegyezd fel a tapasztalataidat, és meglátod, a siker nem marad el. Ha a tapasztalataidat szeretnéd velünk is megosztani, írd meg hozzászólásban vagy küldd el a sikerkoktel@gmail.com címre.

Vonzd be a sikert és az álmaidat! :)


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése