2014. június 7., szombat

Az 1. hozzávaló - a szeretet

Megkezdjük a koktél-készítés ismereteinek elsajátítását.
Első hozzávalónk: a szeretet. A szeretet minden jóízű siker-koktél alapja. Úgy tekintünk rá, mint a frissítő koktélok jégkockájára. Mindig mindenkinek jól esik, aki koktélt fogyaszt.

Hogy mi is valójában ez az alapanyag? 100% jóság, színtiszta pozitivizmus, mindenféle adalékanyagoktól (rosszindulat, hiteltelenség, hazugság...) mentes hozzávaló. Minden siker-koktélba javasolt keverni belőle.


"Amíg élnek a fák, amíg látom a hegyeket, addig úgy gondolok rád,
ahogy kacagnak a gyerekek,
tiszta szívvel, szeretettel, könnyes szemmel, őszintén,
mert mindenhez szeretet kell, ami erősebb, mint én." (Historica)


Gondolkodjunk most egy kicsit közösen. Vedd elő a kis koktél-füzetedet és írd fel a következő gyakorlatot.


Számomra a szeretet...
Írj le a gondolataidat a szeretettel kapcsolatban. Fejtsd ki, hogy számodra mit jelent a szeretet? Hogyan használod? Mennyire tartod értékesnek, fontosnak? Mennyire őszinte? Adj magadnak pár percet a gyakorlat elvégzésére és csak utána olvasd tovább a bejegyzést.


A szeretet az egyik legértékesebb dolog az életben. Persze, csak akkor, ha őszinte és érdekek nélküli. A szeretet ott él minden emberben. Mindenki számára fontos, hogy szeretetet adjon és kapjon. Így érezzük magunkat értékesnek, megbecsülve és igazi embernek. Sokan vágynak a szeretetre úgy, hogy ők maguk adni nem tudnak. Meg kell tanulnunk adni is. Sokszor ez nagyobb boldogság, mintha minket szeretnek. 


Próbáljunk úgy élni, hogy mindig mindenhol vegyen minket körül a szeretet. Ez az érzés boldogsággal és nyugalommal tölt el. Kiegyensúlyozottnak és magabiztosnak érezzük magunkat. A siker egyik alapfeltétele a magabiztosság. 


Nos, ki kér a Siker-koktéljába egy kis szeretetet?

Ha a gyakorlathoz írt válaszodat szeretnéd velünk is megosztani, írd meg hozzászólásban vagy küldd el a sikerkoktel@gmail.com címre.  


Hamarosan jövünk a következő hozzávalóval. :)
 
 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése