2014. december 1., hétfő

Advent idején

Elérkeztünk az év utolsó hónapjához. Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún, és megkezdtük a visszaszámlálást a szent ünnep megérkezéséig. Minden évben ebben az időszakban valami megváltozik. Valahogy más lesz.

Az emberekben újra életre kel a hit, a remény és az öröm. Családok, barátok találhatnak újra egymásra. Finom illat lengi körül a szobákat, kedves díszek borítják az ablakokat, lágy dallamok szólnak a rádióban, romantikus családi filmek kerülnek műsorra a TV-ben és meghittség járja át a megfáradt lelkeket. Advent időszakát átöleli a szeretet.

Az ajándékozás, adakozás és megbocsájtás időszaka ez. Szívünk megtelik boldogsággal és szívesen osztozunk másokkal. Engedd, hogy téged is átjárjon ez a hangulat. Lassíts le egy kicsit. Tudom, sok embernek nem adatik meg, hogy eljöjjön a munkahelyéről, ott hagyva csapot-papot, és minden idejét a családjával töltse, de ne engedjük, hogy a munka beárnyékolja az ünnep szépségét.

Próbáld a munkádat úgy megszervezni, hogy ha azt mondod, mára végeztem, az tényleg úgy is legyen. Ne legyen a "Csak még ezt az egyet és aztán befejezem" mondat a napi szlogen. Ha feltétlenül szükséges dolgoznod, ha nem tudod lemondani, elhalasztani, kérj egy kis időt a családtól és teljes figyelmeddel koncentrálj a munkára, hogy mielőbb be tudd fejezni. A szeretteid meg fogják érteni. De ne vidd túlzásba. A sikeres ember egyik legfontosabb ismérve, hogy pihenésre, kikapcsolódásra és feltöltődésre is biztosít kellő időt.

Ha már letészed a lantot, lesz még egy fontos feladatod. Ne görcsölj az ünnepi készülődés miatt! Ne árnyékolja be a túlzott aggódás, túlbonyolítás a szeretet ünnepét. Nem kell mindennek tökéletesnek lennie. Csak légy te magad és tölts annyi időt a családoddal, amennyit csak tudsz! Éld át az apró, békés pillanatokat. Vedd észre az apró csodákat. Szentelj egy picivel több időt a családra. Élvezd az adventi készülődés minden mozzanatát. Hidd el, ezek a boldog napok, órák és percek a jövőd sikereit alapozzák meg.

Szeretetteljes időszakot kívánok!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése